Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Πώς μπορούμε να διακρίνουμε ένα επερχόμενο “σήμα εξόδου”;

Πώς μπορούμε να διακρίνουμε ένα επερχόμενο “σήμα εξόδου”;

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Με τη σημερινή του πτώση στις 885,40 μονάδες, ο Γενικός Δείκτης, βρέθηκε και πάλι κάτω από την καμπύλη του ΚΜΟ-200 ημερών. Δηλαδή, συνέβη αυτό που, ήδη από το Σεπτέμβριο, εκτιμούσαμε ότι θα συμβεί. Μάλιστα, αυτές οι κινήσεις πάνω και κάτω από την καμπύλη του ΚΜΟ-200, εύκολα θα μπορούσαν να συνεχιστούν.

 

Εμείς, ακολουθούμε πλέον την παραλλαγή του Εξομαλυντή 3 ημερών. Για να υπάρξει σήμα εξόδου από την παραλλαγή αυτή, θα πρέπει να πάρει αρνητική κλίση η καμπύλη του ΚΜΟ-200. Πώς μπορούμε να το δούμε αυτό ή να υπολογίσουμε αν και πότε μπορεί να συμβεί;

 

Αυτό πολύ εύκολα διακρίνεται από το αρχείο των σημάτων πράξεων που δημοσιεύουμε πλέον καθημερινά (δείτε εδώ).

Όπως γνωρίζουμε, η καθημερινή τιμή της καμπύλης του ΚΜΟ-200 υπολογίζεται από τα τελευταία 200 κλεισίματα του Γενικού Δείκτη. Αθροίζουμε τα κλεισίματα αυτά και το άθροισμα, το διαιρούμε δια του αριθμού 200.

Δηλαδή, κάθε μέρα, προστίθεται ένα κλείσιμο (το σημερινό) και αφαιρείται ένα παλαιότερο, το κλείσιμο πριν από 200 συνεδριάσεις. Την ημέρα που το κλείσιμο που προστίθεται, είναι μικρότερο από το κλείσιμο που αφαιρείται, η καμπύλη του ΚΜΟ-200 θα αρχίσει να παίρνει αρνητική κλίση.

Για παράδειγμα, σήμερα προστέθηκε η τιμή του σημερινού κλεισίματος, δηλαδή, οι 885,40 μονάδες. Ταυτόχρονα, αφαιρέθηκε η τιμή κλεισίματος, πριν από 200 συνεδριάσεις, δηλαδή η τιμή της 25/2/2021, που ήταν 787,43 μονάδες. Καθώς προστέθηκε μία υψηλότερη τιμή απ’ αυτή που αφαιρέθηκε, η καμπύλη του ΚΜΟ-200 συνεχίζει να κινείται ανοδικά.

 

Πότε αναμένουμε να δημιουργηθεί πρόβλημα; Αυτό μπορούμε να το δούμε και μόνοι μας από τον πίνακα που δημοσιεύουμε. Αν πάμε προς τα πίσω (με τον κέρσορα κινούμαστε προς το κάτω μέρος του πίνακα), διαπιστώνουμε ότι, μέχρι και τα τέλη Μαρτίου, ο ΓΔ, κινείται στην περιοχή των 850 - 870 μονάδων. Αν ο Γενικός Δείκτης, διατηρηθεί στα παρόντα επίπεδα, μέχρι τότε, δεν υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης σήματος εξόδου. Όμως, οι τιμές του τρίτου 10ήμερου του Μαρτίου, θα “βγουν” από τον υπολογισμό, σε 20 περίπου συνεδριάσεις. Συνεπώς, για να μην υπάρξει σήμα εξόδου, στις επόμενες 20 συνεδριάσεις, θα πρέπει, ο ΓΔ, στις 20 επόμενες συνεδριάσεις, να βρεθεί αρκετά πάνω από τις 900 μονάδες.

 

(Περιγράφουμε την παραπάνω διαδικασία, επειδή υπήρξαν αρκετές ερωτήσεις από συνδρομητές).

 

Νεότερο σχόλιο, θα λάβετε στα email σας, αύριο το πρωί.

Από το επόμενο διάστημα, θα ξεκινήσουμε την πρακτική της καθημερινής αποστολής άρθρων (κυρίως δικών μας) μέσω του email. Ας το δούμε και ας το δείτε πώς λειτουργεί. Αν θεωρήσουμε ότι “ενοχλεί” (πολλοί δεν επιθυμούν να λαμβάνουν πολλά emails) θα δούμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text