Η αγορά παραμένει "νευρική"

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η σημερινή άνοδος του Γενικού Δείκτη, έδωσε μία “ανάσα” στη χρηματιστηριακή αγορά και στο “απόλυτο σύστημα”.

Βιώνουμε μία πολύ “νευρική” περίοδο, η οποία αναμένουμε να συνεχιστεί.

 

Στις 9:00 μμ, απόψε, θα δημοσιευθεί η ανακοίνωση των αποφάσεων της Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς της FED, αναφορικά με τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει κατά τους επόμενους μήνες, όπου θα αναφέρεται και η χρονική στιγμή της πρώτης αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων. Η αγορά αναμένει αύξηση 0,25% (η πρώτη από τις τέσσερις αυξήσεις που θα γίνουν εντός του 2022), η οποία θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Μαρτίου.

Αν η ανακοίνωση “δείξει” προς αύξηση της τάξης του 0,50%, τότε ίσως υπάρξει κάποιος εκνευρισμός στις αγορές, ο οποίος όμως, εκτιμάται ότι δε θα είναι έντονος ή διαρκείας. Η αγορά γνωρίζει την κατάσταση και σταδιακά θα αποδεχτεί τα ενδεικνυόμενα μέτρα για τη θεραπεία της.

 

Σε κάθε περίπτωση, διατηρούμε την άποψη ότι, παρά τις διακυμάνσεις που υπάρχουν -και οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν- το πλέον πιθανό είναι να μην υπάρξει κάποιος σοβαρός εκτροχιασμός στις αγορές.

 

Στην Αθήνα, η σημερινή άνοδος, συνοδευόμενη από αξιοσημείωτο όγκο συναλλαγών, αποδεικνύει ότι εξακολουθεί να υπάρχει ενδιαφέρον για την ευρύτερη αγορά και όχι μόνο για τις τραπεζικές μετοχές.

Το “όριο” διατήρησής του “απόλυτου συστήματος” εντός της χρηματιστηριακής αγοράς, βρίσκεται κοντά στις 897 μονάδες και θα βρίσκεται κοντά στο επίπεδο αυτό, για αρκετές μέρες.

Επιθυμία μας είναι να παραμείνουμε στην αγορά, όμως, ας μην ξεχνάμε ότι, ήδη παραμένουμε εντός αυτής για 15 περίπου μήνες. Το σύστημα μας έβαλε έγκαιρα, μας κράτησε μέσα στην αγορά και μας έδωσε σημαντικά κέρδη. Αν παράξει “σήμα εξόδου” θα το ακολουθήσουμε αφού, η διάταξη των παραμέτρων του είναι τέτοια ώστε, ακόμη και εάν το σήμα εξόδου αποδειχθεί λανθασμένο, σε περίπτωση συνέχισης της ανοδικής πορείας της αγοράς, θα επανεισέλθουμε, χωρίς κάποιες ουσιαστικές απώλειες.

 

Από αύριο, θα αρχίσει η προδημοσίευση άρθρων για το επόμενο τεύχος του ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text