Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Προβληματισμοί από τη χθεσινή “έξοδο” του χαρτοφυλακίου

Προβληματισμοί από τη χθεσινή “έξοδο” του χαρτοφυλακίου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Έχουμε πολλές φορές αναφέρει ότι, κάθε σοβαρή εξέλιξη στην κίνηση του “εκπαιδευτικού επενδυτικού χαρτοφυλακίου του απόλυτου συστήματος”, αποτελεί για μας μία ευκαιρία περαιτέρω αξιολόγησής του, εντοπισμού πλεονεκτημάτων και αδυναμιών.

Μετά τη χθεσινή πτώση του Γενικού Δείκτη (-6,42% στις 888,31 μονάδες), είδαμε ότι το χαρτοφυλάκιο υπέστη απώλεια κατά -9,34%.

Η απώλεια αυτή, είναι “αφύσικα” μεγάλη και οφείλεται στη μεγάλη πτώση της ΑΛΜΥ (-13,18%) και της ΜΟΤΟ (-10,78%).

 

Γνωρίζαμε ότι οι δύο αυτές μετοχές χαρακτηρίζονται ως “επιθετικές” και ότι, σε “έντονες” μέρες, κινούνται με μεγαλύτερες διακυμάνσεις. Για τη συμπεριφορά αυτή, έχουμε αναφερθεί σε διάφορα δημοσιεύματά μας.

Όμως, και πάλι, οι χθεσινές πτώσεις ήταν ακραίες και στοίχισαν σημαντικά στην απόδοσή μας.

 

Η χθεσινή μεγάλη πτώση των μετοχών αυτών, οφείλεται σε ρευστοποιήσεις συνδρομητών μας. Αυτό δημιουργεί ένα σοβαρό θέμα στη λειτουργία του χαρτοφυλακίου και θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε, έτσι ώστε, να μπορεί κάποιος να ακολουθεί το απόλυτο σύστημα, χωρίς να κινδυνεύει με καταστάσεις όπως αυτή που αντιμετωπίσαμε χθες.

Δεν έχουμε καταλήξει ακόμη το πώς θα μπορούσε να συμβεί αυτό. Προσανατολιζόμαστε την ευρύτερη χρήση της λίστας “Top 20” που έχουμε δημιουργήσει (εδώ).

Μία σκέψη που ήδη επεξεργαζόμαστε, είναι, με βάση τη λίστα αυτή, θα δημιουργήσουμε περισσότερα του ενός χαρτοφυλάκια, θέλοντας να δείξουμε ότι τελικά, η επιτυχία στη μακροχρόνια απόδοση ενός χαρτοφυλακίου, δεν εξαρτάται τόσο από τη σύνθεσή του (όταν αυτή γίνεται από μία επιλεγμένη λίστα μετοχών), αλλά από το συγχρονισμό του με τα σήματα του απόλυτου συστήματος επί του Γενικού Δείκτη.

Εκτιμούμε ότι, κατά τις επόμενες μέρες θα είμαστε σε θέση να γράψουμε περισσότερα επ’ αυτού, ώστε, από την επόμενη είσοδό μας στην αγορά, να μπορούμε να εφαρμόσουμε τη λύση που θα επιλέξουμε.

 

Δυστυχώς, η χθεσινή πτώση του χαρτοφυλακίου, “γκρέμισε” τη μέση ετήσια απόδοσή του, στο 20,42%, από 24,45% που ήταν μέχρι προχθές. Τις επόμενες μέρες, καθώς το χαρτοφυλάκιο θα βρίσκεται εκτός αγοράς, η απόδοση αυτή θα υποχωρήσει περαιτέρω (σημειώνουμε ότι η μέση ετήσια απόδοση, δεν είναι συνάρτηση μόνο του χρηματικού ποσού, αλλά και του χρόνου που το χαρτοφυλάκιο λειτουργεί).

Αυτό είναι κάτι άσχημο, αλλά θα το αντιμετωπίσουμε στο μέλλον. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε ότι, και πριν από δύο χρόνια, όταν ρευστοποιήσαμε στις 24/2/2020 (λόγω της πανδημίας τότε), η απόδοσή μας, από το 22,87% υποχώρησε στο 12,91% (δείτε εδώ).



Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text