Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Δευτέρα 28/2/2022: Αρνητικές εξελίξεις στις χρηματιστηριακές αγορές (επικαιροποίηση 4:50 μμ)

Δευτέρα 28/2/2022: Αρνητικές εξελίξεις στις χρηματιστηριακές αγορές (επικαιροποίηση 4:50 μμ)

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Επικαιροποίηση σχολίου - 4:50 μμ

Δεν έχει αλλάξει κάτι στην εξέλιξη των αγορών. Όλοι, εξακολουθούν να αναμένουν το αποτέλεσμα των συζητήσεων.

Διατηρούμε την άποψη ότι, καθώς υπάρχει μία μεγάλη διάσταση απόψεων μεταξύ των δύο πλευρών, είναι δύσκολο να υπάρξει απόφαση σ’ αυτή τη συνάντηση. Όμως, το γεγονός ότι, ήδη η συζήτηση κρατά περισσότερο από 4 ώρες, ενώ τώρα υπήρξε κάποια διακοπή (υποθέτουμε για διαβουλεύσεις με τα προϊστάμενα κλιμάκια), είναι από μόνο του, ένα θετικό γεγονός.

Θα πρέπει επίσης να έχουμε υπόψη ότι, μία συμφωνία, απλά θα περιορίσει το αίμα. Δε θα λύσει τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν αυτές τις μέρες, αλλά ούτε και τις μεγάλες αλλαγές που συνέβησαν σε επίπεδο διεθνών σχέσεων και τα οποία, ήδη έχουν αρχίσει να αποτυπώνονται στις αγορές.

 

Καθώς η ελληνική αγορά θα κλείσει σε λίγο, εκτιμούμε ότι δε θα υπάρξει κάποια αλλαγή.

Νεότερο σχόλιό μας, θα υπάρξει το πρωί.

Το βράδυ, μετά τις 9:00 μμ, θα υπάρξει δημοσίευμα που θα αφορά σε στατιστικά, γύρω από τη συμπεριφορά της αγοράς, μετά από μεγάλες ανόδους και πτώσεις.

 

Επικαιροποίηση σχολίου - 2:15 μμ

Δεν έχει υπάρξει ακόμη αποτέλεσμα από τη συνάντηση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, η οποία ξεκίνησε γύρω στις 12:30 το μεσημέρι.

Ο διεθνής τύπος κλίνει προς την άποψη που είχαμε εκφράσει το πρωί ότι, δεν θα πρέπει να περιμένουμε κάτι ιδιαίτερο. Όμως, είναι η πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών και συνεπώς, θα υπάρξει η ευκαιρία για να τεθεί και το πλαίσιο των επομένων.

Οι αγορές παραμένουν αρνητικές, χωρίς ιδιαίτερες διακυμάνσεις κατά το διάστημα της συνάντησης.

 

Ο Γενικός Δείκτης της Αθήνας, κινείται γύρω από το επίπεδο κλεισίματος της Πέμπτης 24/2/2022, δηλαδή, γύρω από τις 888 μονάδες. Το γεγονός αυτό δεν είναι αισιόδοξο.

 

Ανησυχητική είναι η εξέλιξη ότι, η Λευκορωσία ετοιμάζεται να στείλει και αυτή στρατεύματα, ενώ ευρωπαϊκές δυνάμεις, ενδεχομένως, θα συγκεντρωθούν στην Πολωνία.

 

Κατά την άποψή μας, το επίπεδο κινδύνου, αυξάνεται σημαντικά.

Δεν είναι ακόμη γνωστές οι επιδράσεις των εξελίξεων των τελευταίων ημερών, στα οικονομικά μεγέθη. Η λογική λέει ότι δε θα είναι καλές.

 

Σημείωση: Κατά πάγια πρακτική μας, αποφεύγουμε να εκφράσουμε συμβουλές ή παροτρύνσεις για την πραγματοποίηση κάποιας πράξεις, πέραν από αυτές που έχουν να κάνουν με τις πράξεις που προκύπτουν από το “απόλυτο σύστημα συναλλαγών”.

Από τις παραλλαγές του απόλυτου συστήματος, η παραλλαγή ΚΜΟ200 - ΥΧ20 βρίσκεται εκτός αγοράς από την 24/2/2022. Αν ο ΓΔ κλείσει σήμερα, στο επίπεδο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή (2:15 μμ), δηλαδή στις 885 μονάδες, το σύνολο των παραλλαγών (πλήν του “εξομαλυντή 5 ημερών”) θα βρεθούν επίσης εκτός αγοράς.

 

Θα επανέλθουμε με σύντομο σχόλιο στις 4:00 μμ.

 

Πρωινό σχόλιο - 9:00 πμ

 

Όπως αναμενόταν, από το άνοιγμά τους (χθες βράδυ στις 1:00 πμ), οι αγορές παραγώγων, νομισμάτων και εμπορευμάτων, έδειξαν τις τάσεις που θα επικρατούσαν: άνοδος του δολαρίου, άνοδος κάθε εμπορεύματος -και πτώση των χρηματιστηριακών δεικτών.

 

Η πτώση των παραγώγων του Dow Jones κυμάνθηκε από το -1,4% έως -2,1%. Ελαφρά πιο πάνω (σε ποσοστό) ήταν ή διακύμανση των παραγώγων του S&P-500 και ακόμη περισσότερο του Nasdaq.

Η πτώση των παραγώγων των ευρωπαϊκών δεικτών ήταν σημαντικά μεγαλύτερη. Τα παράγωγα του DAX (Γερμανία) έφτασαν και στο -4,30%, ενώ τα παράγωγα του EuroStoxx-50 μέχρι και στο -5,20%. Νωρίς το πρωί, η κατάσταση δείχνει ελαφρά βελτιωμένη, αλλά χωρίς να υποδηλώνεται αλλαγή της βραχυχρόνιας ημερήσιας τάσης.

 

Δεν έχει δοθεί ακριβής ώρα της σημερινής συνάντηση μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ρωσίας και της Ουκρανίας, όμως, δύσκολα θα αναμένουμε κάποιο αποτέλεσμα: Η μεν Ρωσία πηγαίνει στη συνάντηση για να συζητήσει όρους παράδοσης, ενώ η Ουκρανία για να συζητήσει όρους κατάπαυσης του πυρός. Από την πλευρά μας δεν είμαστε αισιόδοξοι.

 

Αναμένουμε πτώση των αγορών. Δε μπορούμε να γνωρίζουμε ως πού θα μπορούσε να φτάσει. Παράλληλα, δεν είμαστε αισιόδοξοι για το επόμενο διάστημα. Βέβαια, είναι ακόμη νωρίς για να δούμε το μέγεθος της βλάβης που έχουν υποστεί οι αγορές και οι οικονομίες. Παράλληλα, δε μπορούμε ακόμη να δούμε το πώς ή το πότε, η σημερινή κρίση, θα εκτονωθεί.

 

Αναμένουμε πτώση και στην ελληνική αγορά. Εκτιμούμε ότι, αν όχι σήμερα, σε κάποια από τις επόμενες συνεδριάσεις, το κλείσιμο της Πέμπτης 24/2/2022 (888,31 μονάδες) θα ξεπεραστεί.

Σήμερα, η τιμή του ΓΔ είναι 927,25 μονάδες και της καμπύλης του ΚΜΟ-200 είναι 902,44 μονάδες.

Σημειώνουμε επίσης ότι, αν η τιμή του ΓΔ υποχωρήσει κάτω από τις 895,50 μονάδες, αλλάζει -και πάλι- η κλίση της καμπύλης του ΚΜΟ-200 και παράλληλα παράγεται σήμα εξόδου από τον “εξομαλυντή 3 ημερών”. Στην περίπτωση αυτή, η μόνη παραλλαγή του απόλυτου συστήματος που θα παραμένει εντός αγοράς, θ αείναι ο “εξομανλυτής 5 ημερών”, ο οποίος, αν η αγορά υποχωρήσει σήμερα κάτω από τις 890 μονάδες, θα δώσει σήμα εξόδου σε αυριανή αρνητική συνεδρίαση.

 

Τέλος, εκτός της περίπτωσης που υπάρξουν θετικές εξελίξεις από τη συνάντηση ρώσων και ουκρανών (ως θετική εξέλιξη ορίζεται η -με οποιονδήποτε τρόπο- κατάπαυση του πυρός), δίνουμε αυξημένες πιθανότητες, οι τιμές κλεισίματος να είναι χαμηλότερες από τις τιμές ανοίγματος.

 

Βέβαια, θα πρέπει πάντα να έχουμε υπόψη ότι, σε τόσο ρευστές καταστάσεις, κάθε πρόβλεψη είναι -εκ των πραγμάτων- επισφαλής.

 

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα υπάρξουν δύο ενημερώσεις (στις 2:00 μμ και στις 4:00 μμ), στην παρούσα σελίδα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text