Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Η αβεβαιότητα των αγορών εντείνεται και επιμηκύνεται

Η αβεβαιότητα των αγορών εντείνεται και επιμηκύνεται

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η τεράστια νευρικότητα που διακατέχει το σύνολο των χρηματοοικονομικών αγορών, οδηγεί τους δείκτες σε αλλεπάλληλες ανόδους και πτώσεις και τους επενδυτές σε αδυναμία λήψης αποφάσεων.

Την αρχική πτώση, κατά το διάστημα των πρώτων ημερών της εισβολής στην Ουκρανία, ακολούθησε -για άγνωστους λόγους- μία αισιοδοξία, η οποία ανέβασε τις τιμές. Στη συνέχεια, άρχισαν να εμφανίζονται τα προβλήματα του πολέμου, ενώ η όξυνση του πληθωρισμού, επανέφερε το φόβο για την αύξηση των επιτοκίων.

 

Είναι πολύ πιθανό, οι αγορές να συνεχίσουν τις διακυμάνσεις τους, έως ότου βρουν σημεία ισορροπίας. Ποιά θα είναι αυτά; Θα εξαρτηθεί από την πορεία των οικονομιών, την εξέλιξη των πολεμικών γεγονότων και την κερδοφορία των επιχειρήσεων κατά το β’ τρίμηνο του έτους. Σε αντίστοιχες φάσεις του παρελθόντος, σε καταστάσεις παρόμοιας αβεβαιότητας, οι αγορές “ταλαιπωρήθηκαν” σημαντικά. Είναι πολύ πιθανό να συμβεί το ίδιο.

 

Στις 3:45 μμ, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 897,53 μονάδες, έχοντας ξεφύγει από τα χαμηλά της ημέρας (892,42 μονάδες). Η αξία των συναλλαγών, μέχρι στιγμής είναι χαμηλή προς μέτρια (84,7 εκατομμύρια, από τα οποία τα 19,5 αφορούν σε πακέτα).

Οι αγορές του εξωτερικού κινούνται καλύτερα. Οι ευρωπαϊκές αγορές σημειώνουν άνοδο (DAX: +0.84% και Eurostoxx 50: +1.10%. Τα αμερικανικά παράγωγα, ξαναγύρισαν ελαφρά θετικά.

 

Αν η (σημαντική) σημερινή πτώση της αγοράς, αφορά σ’ αυτό που δεν “έχασε” χθες που ήταν κλειστή, τότε η εξέλιξη αυτή δείχνει μία σοβαρή αδυναμία.

 

Κατά τα φαινόμενα, παραμένουμε σε μία προβληματική και αβέβαιη περίοδο, η οποία θα ταλαιπωρήσει για αρκετό χρόνο το Χρηματιστήριο.


 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text