Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Συνεχίζεται η αυτόνομη πορεία της ελληνικής αγοράς

Συνεχίζεται η αυτόνομη πορεία της ελληνικής αγοράς

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή στις ΗΠΑ, για το μήνα Νοέμβριο, ανακοινώθηκε στο 7,1%, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών (7,3%) και από την ένδειξη του προηγούμενου μήνα (7,7%). Η αρχική αντίδραση της αγοράς ήταν εντυπωσιακή. Ο δείκτης Dow Jones, αυξήθηκε κατά 2,1% μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, από την ανακοίνωση. Ο δείκτης Nasdaq, κατά 3,0%.

Και όμως, αυτή τη στιγμή (6:30 μμ), όλα τα κέρδη των δεικτών (αυτά που σημειώθηκαν μετά την ανακοίνωση) έχουν χαθεί. Δε θα μας εκπλήξει μάλιστα, αν στο τέλος, οι δείκτες κλείσουν αρνητικά.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις των τελευταίων τιμών. Και δείχνει ότι, το θέμα των επιτοκίων, για τις αγορές έχει τελειώσει. Η προσοχή πλέον, μετακυλίεται στην επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας, ή στην ύφεση, κατά το 2023. Δηλαδή, παρά την άνοδο των τελευταίων μηνών, ο κύκλος των αγορών, δεν έχει κλείσει.

 

Υπάρχει και κάτι άλλο που μας έκανε εντύπωση -έχει ξανασυμβεί και το έχουμε σχολιάσει και στο πρόσφατο παρελθόν. Όταν οι αμερικανικοί δείκτες (παραγώγων), εκτοξεύθηκαν ανοδικά, ο Γενικός Δείκτης της Αθήνας, δεν αντέδρασε καθόλου. Σημείωσε μία μικρή άνοδο, κυρίως μετά τις 4:00 ή τις 4:30 μμ. Αυτό συνιστά ακόμη μία επιβεβαίωση ότι, υπάρχει πλέον “αποσύνδεση” του ελληνικού δείικτη, από την αγορά της Νέας Υόρκης. Προσοχή όμως! Αυτή η αποσύνδεση, ισχύει και μπορεί να συμβεί στις “εύκολες” μέρες, δηλαδή όταν δεν υπάρχει κάποιο μεγάλο έκτακτο διεθνές γεγονός. Αν κάτι, μεγάλης σημασίας γεγονός -αρνητικό ή θετικό- συμβεί, τότε τον ρυθμό θα δώσει και πάλι η αμερικανική αγορά.

 

Η ελληνική αγορά, κινείται ομαλά ανοδικά, επηρεαζόμενη από τις επιχειρηματικές συμφωνίες, τις οικονομικές εξελίξεις και προβλέψεις και το “κουτσομπολιό”. Είναι σαφές ότι κινείται πλέον αυτόνομα, έστω και “φοβισμένα”. Δεν περιμένουμε πολλές πράγματα (ανοδικά) κατά τους επόμενους μήνες, όμως δύσκολα θα βλέπαμε να ακολουθεί, τουλάχιστον με την ίδια ένταση, μία ενδεχόμενη πτώση στις διεθνείς αγορές.

 

Θα τοποθετηθούμε στην αγορά, μία από τις επόμενες μέρες, όταν θα υπάρξει το σήμα από την παραλλαγή του “εξομαλυντή 3 ημερών” από το “απόλυτο σύστημα”.

 

Θα υπάρξει νεότερο σχόλιο, αύριο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.


Δείτε το σημερινό παράδειγμα επενδυτικής πράξης, στο εκπαιδευτικό χαρτοφυλάκιο των διεθνών αγορών - εδώ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text