Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Η πορεία των εργασιών και της κερδοφορίας της Space Hellas

Η πορεία των εργασιών και της κερδοφορίας της Space Hellas

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η πορεία των εργασιών και της κερδοφορίας της Space Hellas

Πριν από δύο περίπου εβδομάδες, συμπεριλάβαμε τη μετοχή της Space Hellas, σε μια μικρή λίστα μετοχών, για τις οποίες θεωρήσαμε ότι, συγκυριακά, βρέθηκαν σε μια αξιοσημείωτη “ανισορροπία”, μεταξύ της τιμής τους στην αγορά και της αξίας τους. Η τιμή της μετοχής τότε, βρισκόταν στα € 6,30.

Δύο - τρεις μέρες μετά, ξεκίνησε μια μεγάλη πτώση, η οποία έφερε τη μετοχή μέχρι και τα € 5,00.

 

Μας ενοχλεί όταν, κάτι που γράφουμε αποδεικνύεται λανθασμένο και, σ’ αυτές τις περιπτώσεις, νιώθουμε ότι οφείλουμε μια εξήγηση προς εσάς -αυτό το γνωρίζετε

 

Την Κυριακή 18/12/2022, δημοσιεύσαμε ένα άρθρο, όπου εξηγούσαμε τί “βλέπαμε” στη ΣΠΕΙΣ. Δείτε το εδώ. Καταλήγαμε ότι, δε βλέπαμε κάτι αρνητικό. Δεσμευθήκαμε δε ότι, θα πηγαίναμε στη σημερινή Γενική Συνέλευση και θα είχαμε μια πιο “φρέσκια”, έγκυρη και τεκμηριωμένη άποψη.

 

Παρακολουθήσαμε τη Συνέλευση και καταλήγουμε στο ότι, δεν αλλάζει κάτι στην άποψή μας για την εταιρία και τη μετοχή της.

Η εταιρία, όπως εξηγούσαμε και την Κυριακή, τιμολογεί μεγάλο μέρος των εργασιών της στο δ’ τρίμηνο. Συνεπώς, δεσμεύτηκε ότι, το έτος θα είναι καλύτερο σε όλα τα επίπεδα: EBITDA, κέρδη προ φόρων και κέρδη μετά από τους φόρους.

Παράλληλα, ανέφερε ότι, κατά τα φαινόμενα, το έτος 2023 θα είναι -ή, θα μπορούσε να είναι- ακόμη καλύτερο από το 2022.

Ο λόγος που εμφανίστηκε μειωμένο EBITDA στο γ’ τρίμηνο είναι η SingularLogic. Αυτή, ενοποιήθηκε πέρυσι, για το διάστημα από 16/7/2021 μέχρι και το τέλος του έτους. Άρα, ένα μεγάλο μέρος των παλιών οικονομικών “αμαρτιών” της θυγατρικής, καλύφθηκε. Φέτος όμως, βγήκε όλο στην επιφάνεια και προκάλεσε ζημία στα ενοποιημένα στοιχεία.

Η διοίκηση της εταιρίας ανέφερε ότι, αντίθετα με τα ενοποιημένα, τα μεγέθη και οι χρηματοοικονομικές σχέσεις της μητρικής, δεν έχουν επηρεαστεί. Όμως, η εταιρία δημοσίευσε μόνον τα ενοποιημένα στοιχεία -εδώ είναι ένα θέμα, το οποίο μπορούσε να είχε προλάβει.

 

Σε κάθε περίπτωση, μένουμε με τη διαβεβαίωση ότι, τα βασικά στοιχεία αποτελεσμάτων EBITDA, ΕΒΙΤ, κέρδη προ φόρων και κέρδη μετά από φόρους, θα είναι βελτιωμένα σε σχέση με το 2021.

Διατηρούμε δε υπόψη μας ότι, το 2023 θα είναι καλύτερο από το 2022, αλλά και ότι, οι χρηματοοικονομικές σχέσεις και επιδόσεις της SingularLogic, θα βελτιωθούν.

 

Η εταιρία αποδέχεται το πρόβλημα του δανεισμού, αναφέρει όμως ότι, ο δανεισμός είναι “on a project basis”, δηλαδή, δανείζεται για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των έργων, ενώ το κόστος του δανεισμού λαμβάνεται υπόψη στην τιμολόγηση κάθε έργου.

 

Σε συζήτηση που είχαμε με τη διοίκηση της εταιρίας μετά τη συνέλευση, αναφέρθηκε -ανεπίσημα- ότι, η πτώση των ημερών οφείλεται στην έξοδο από τη μετοχή ενός παλαιού μετόχου. Δεν αναφέρθηκε κάτι περισσότερο επ’ αυτού.

 

Για το σύνολο του 2022, διατηρούμε την εκτίμηση του κύκλου εργασιών, σταθερή στα € 120 εκατομμύρια, ενώ υπολογίζουμε τα ενοποιημένα κέρδη, μετά από φόρους, στα € 4,9 εκατομμύρια, μέγεθος το οποίο θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και τα € 5,1 εκατομμύρια.

 

Σήμερα, με τιμή € 5,10, η κεφαλαιοποίηση της εταιρίας υπολογίζεται σε € 32,9 εκατομμύρια, δηλαδή, η σχέση Ρ/Ε υπολογίζεται σε 6,7 (με βάση αναμενόμενη κερδοφορία στα € 4,9 εκατομμύρια). Σημειώνουμε ότι, η μετοχή δε συνιστάται για βραχυχρόνιες κινήσεις, λόγω εμπορευσιμότητας. Υπάρχουν 7 Αμοιβαία Κεφάλαια που κατέχουν το 3,0% της μετοχής της.

 

Είμαστε θετικοί για τη μετοχή της εταιρίας, πολύ δε περισσότερο μετά την πτώση της.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text