Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Θετική εξέλιξη η σημερινή άνοδος, δεν ακυρώνει τις επιφυλάξεις - Εκδηλώσεις του ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ

Θετική εξέλιξη η σημερινή άνοδος, δεν ακυρώνει τις επιφυλάξεις - Εκδηλώσεις του ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Συγνώμη για τη χθεσινή απουσία μου. Όμως, χθες ήταν μια δύσκολη μέρα στο γραφείο (πολλές συναντήσεις) και το απόγευμα έπρεπε να φύγω, αμέσως μετά τη δουλειά (νομίζω ότι κάποια στιγμή είχα αναφέρει ότι, από την περίοδο της πανδημίας, μεγάλο μέρος του χρόνου μου, ζω σε ένα όμορφο μέρος μεταξύ Ξυλοκάστρου και Κιάτου). Και σήμερα το πρωί, έπρεπε να γίνουν πολλοί έλεγχοι και διορθώσεις για το τεύχος που θα κυκλοφορήσει (εκτιμούμε την Τρίτη 4 Απριλίου - στο μεταξύ, έχουν ήδη δημοσιευθεί πολλά άρθρα, κυρίως αυτά που αναφέρονται σε αποτελέσματα εταιριών, στο χώρο των προδημοσιεύσεων, εδώ).

 

Όμως, χθες ήταν μια ευχάριστη μέρα, όπως άλλωστε και σήμερα. Οι δύο άνοδοι, βελτιώνουν την ψυχολογία της αγοράς, μας απομακρύνουν από τα επικίνδυνα σημεία των 1.020 μονάδων (εκεί ξεκινάει η περιοχή της “διόρθωσης”) και μας δίνουν “καύσιμα” για τις δύσκολες μέρες που μπορεί να έρθουν.

 

Ο ΓΔ έκλεισε σήμερα στις 1.045,84 μονάδες. Το Υψηλό 20 ημερών, υποχώρησε σήμερα στις 1.114,68 μονάδες. Το Χαμηλό 20 ημερών, παραμένει στις 1.020,19 μονάδες. Θα βρίσκεται εκεί, μέχρι την εβδομάδα μετά το Πάσχα.

Η καμπύλη του ΚΜΟ-200 βρίσκεται στις 913,98 μονάδες και απέχει από τον ΓΔ 12,64% (με βάση την τιμή του ΓΔ). Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να “απειληθεί” κατά το μήνα Μάιο.

 

Από μετοχές, θέλουμε να σχολιάσουμε τη ΜΟΤΟ και την ΣΑΡ.

Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την εξέλιξη των μεγεθών της ΜΟΤΟ, τα οποία άλλωστε τα αναμέναμε, ήδη από το 2021. Ενώ “πετύχαμε” με ακρίβεια τον κύκλο εργασιών (σε μια ανάλυση αυτό είναι το δύσκολο, τα κέρδη συχνά εξαρτώνται από πολλούς αστάθμητους ή τεχνικούς παράγοντες), υποτιμήσαμε κάπως τα κέρδη. Όμως, έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι, σε μια πρόβλεψη, προτιμούμε να βρίσκόμαστε από “κάτω” (δηλαδή να προβλέπουμε λιγότερα), παρά από “πάνω”. Όταν βρίσκεσαι από “κάτω”, είναι πιο ασφαλές, επειδή οι προσδοκίες είναι πιο “προσγειωμένες”. Σε κάθε περίπτωση όμως, εκτιμούμε ότι, από το 2023, ο ρυθμός ανάπτυξης θα μειωθεί ελαφρά -στην ανάλυση που θα δημοσιευθεί στο τεύχος, εξηγούμε το γιατί. Αυτό δε σημαίνει ότι η μετοχή δεν έχει περιθώριο ανόδου. Έχει και μάλιστα σημαντικά. Στο τεύχος, προσπαθούμε να “προβλέψουμε” την επόμενη στρατηγική κίνηση της εταιρίας που, κατά την άποψή μας, θα πρέπει να είναι γύρω από το αυτοκίνητο και τις μακροχρόνιες ενοικιάσεις. Θα δείξει όμως. Ας περιμένουμε.

 

Στη ΣΑΡ, μας έκανε εντύπωση και η πτώση των προηγούμενων ημερών και η ανάκαμψη αυτών των ημερών της μετοχής της Σαράντης. Η εταιρία πέτυχε αυξημένη κερδοφορία, παρά την απώλεια της Estee Lauder και είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσει να αναπτύσσεται στο μέλλον. Νομίζουμε ότι θα παραμείνει για λίγο καιρό κάτω από τα € 7,00 και ότι η πορεία της στα επόμενα χρόνια θα δώσει μια απόδοση μεγαλύτερη της αγοράς. Δείτε τον πίνακα “χρηματιστηριακές τιμές”, όπου έχει την εξέλιξη των μετοχικών μεγεθών από το 1994 μέχρι σήμερα - βρείτε την ΣΑΡ, εδώ και επιλέξτε τη σελίδα που θέλετε, από τα περιεχόμενα.

 

Μάθετε να χρησιμοποιείτε τα στοιχεία που περιέχει, για την κάθε εταιρία, αυτός ο πίνακας (εδώ). Συγκεντρώσαμε, με πολύ κόπο, κάθε χρηματιστηριακό ή χρηματοοικονομικό στοιχείο που υπάρχει, ώστε να έχετε μια πλήρη εικόνα της εταιρίας και του παρελθόντος της. Οι πίνακες αυτοί, είναι -κατά την άποψή μας- το πιο χρήσιμο στοιχείο που σας παρέχουμε. Τους δουλεύουμε από τον Ιανουάριο και θα ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη Απριλίου. Όμως, σήμερα, το 80% της δουλειάς, έχει γίνει. Στο επόμενο τεύχος, όταν πλέον θα έχουν ολοκληρωθεί, θα γίνει μια παρουσίαση και ανάλυση για το πώς μπορείτε να τους χρησιμοποιείτε.

 

Επίσης, εντελώς ξαφνικά, αναλάβαμε να κάνουμε μια παρουσίαση στις εκδηλώσεις του “mini - Money Show” που θα γίνει την Κυριακή στον Πειραιά, στο Εμπορικό Επιμελητήριο, δίπλα από το σταθμό του ΗΣΑΠ. Αύριο το πρωί, θα λάβετε email με λεπτομέρειες. Το θέμα που θα παρουσιάσουμε είναι άκρως ενδιαφέρον - απ’ αυτά που κανείς άλλος δεν παρουσιάζει:

 

Η φιλοσοφία της (μελετημένης) μακροχρόνιας χρηματιστηριακής επένδυσης. Πώς μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας.

 

Η έννοια της μακροχρόνιας επένδυσης

Τί είδους μακροχρόνιες επενδύσεις υπάρχουν (σε πρακτικό επίπεδο στην Ελλάδα)

Ποιά στοιχεία πρέπει να προσέχουμε σε μια μακροχρόνια επένδυση

 

Η μακροχρόνια χρηματιστηριακή επένδυση

Είναι δυνατό να γίνει;

Υπάρχουν μακροχρόνιες επενδύσεις στο ελληνικό Χρηματιστήριο;

Ποιές είναι οι μακροχρόνιες αποδόσεις των ελληνικών μετοχών (έρευνα, για το σύνολο των μετοχών, με στοιχεία από το 1990).

Ποιοί είναι κίνδυνοι μιας μακροχρόνιας χρηματιστηριακής επένδυσης;

 

Ο ρόλος του μερίσματος

Ποιά ήταν η μερισματική απόδοση της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς, δια μέσου των ετών (1880 έως σήμερα).

Ποιές είναι οι μετοχές που δίνουν, τακτικό και υψηλό μέρισμα (στοιχεία από το 1990 μέχρι σήμερα).

Ξένες μετοχές με σταθερό και υψηλότατο μέρισμα.

Πώς μπορεί κάποιος να εκμεταλλευθεί τις μεγάλες μερισματικές αποδόσεις;

 

Η στρατηγική μιας μακροχρόνιας χρηματιστηριακής επένδυσης

Η πρακτική της επιλογής μετοχών με υψηλή απόδοση.

Η πρακτική της επένδυσης με σταθερές μηνιαίες καταβολές.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από την 1:00 μμ έως την 3:00 μμ, στην αίθουσα Ballroom 2 (ή αλλιώς, στη “μικρή αίθουσα παρουσιάσεων”) του Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Θα γίνει μία παρουσίαση των παραπάνω και συζήτηση.

Την παρουσίαση θα την κάνω εγώ.

 

Την άλλη Κυριακή, 9 Απριλίου, Κυριακή των Βαΐων, στο (κανονικό) Money Show της Αθήνας, από τις 12:00 έως τις 2:00, θα γίνει μία ακόμη εκδήλωση όπου, εγώ και η συνεργάτιδά μου κα Ρομοσού, θα παρουσιάσουμε το θέμα: “Οι μακροχρόνιοι κύκλοι της χρηματιστηριακής αγοράς. Γιατί βρισκόμαστε σε μια πολυετή ανοδική φάση”. Και εκεί, θα γίνει μία σύντομη παρουσίαση και στη συνέχεια συζήτηση. Σημειώστε τη μέρα και την ώρα και θα ενημερωθείτε για τις λεπτομέρειες και το ακριβές θεματολόγιο.

 

Καλό σας βράδυ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text