Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Οι διακυμάνσεις, ούτε μας εντυπωσιάζουν, ούτε και μας ανησυχούν. Περιμένουμε, μελετώντας τα αποτελέσματα των εισηγμένων.

Οι διακυμάνσεις, ούτε μας εντυπωσιάζουν, ούτε και μας ανησυχούν. Περιμένουμε, μελετώντας τα αποτελέσματα των εισηγμένων.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Επηρεασμένη από το αρνητικό κλίμα στο εξωτερικό και τις εκλογικές ανησυχίες, η χρηματιστηριακή αγορά κινήθηκε και σήμερα πτωτικά, με πολύ χαμηλό όγκο συναλλαγών, με κύρια “θύματα” τις τράπεζες, αλλά και άλλες μετοχές που είχαν ανατιμηθεί σημαντικά κατά τις προηγούμενες μέρες.

Γράφτηκε ότι, για τις τράπεζες, ευθύνονται τα χαμηλά κέρδη της UBS, όμως, αργότερα και προς το τέλος της συνεδρίασης, κυκλοφόρησε η είδηση για αναβάθμιση των τραπεζών από την S&P (εδώ), η οποία μάλιστα προβλέπει βελτίωση της κερδοφορίας τους, σε όλα τα τρίμηνα του έτους.

 

Όπως συνήθως κάνουμε, δε δίνουμε μεγάλη σημασία σ’ αυτές τις ειδήσεις, ή τις φήμες, ή τα όσα γράφονται αριστερά και δεξιά. Συνηθίζουμε να δίνουμε προσοχή στα κύρια γεγονότα και εξελίξεις. Είχαμε αναφερθεί, εδώ και πολύ καιρό, στα προβλήματα στις αγορές του εξωτερικού -τα οποία θα συνεχιστούν και ίσως ενταθούν- αλλά και στις ανησυχίες που θα υπάρχουν καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ενώ παράλληλα, έχουμε γράψει αρκετά -σε σημείο που …παρεξηγηθήκαμε κιόλας- και για το πώς θα μπορούσε να κινηθεί μεσομακροπρόθεσμα η αγορά,  σε περίπτωση που υπάρξει κυβερνητική εμπλοκή.

 

Όσο παράξενο και αν ακούγεται, για μας, το πιο θετικό αυτών των ημερών (πέραν από τα αποτελέσματα των εταιριών που συνεχίζουν να δημοσιεύονται και να είναι θεαματικά θετικά), είναι ο χαμηλός όγκος των συναλλαγών. Με αυτόν τον όγκο, δεν ανησυχούμε. Και με μεγαλύτερο δε θα ανησυχούσαμε ιδιαίτερα, αφού γνωρίζουμε πλέον ότι, την αγορά την “κινούν” τα μεγάλα γεγονότα και όχι οι προσωρινές και παροδικές διακυμάνσεις.

 

Η πρόβλεψή μας για το μέσο όρο της τιμής του Γενικού Δείκτη από τα μέσα του Απριλίου μέχρι και την 19η Μαΐου, ήταν μία τιμή κοντά στις 1.080 - 1.090 μονάδες. Μέχρι στιγμής, βρισκόμαστε πιο ψηλά. Δε κινδυνεύουμε και δεν ανησυχούμε. Απλά, μελετούμε τα αποτελέσματα των επιχειρήσεων και παρακολουθούμε την εθνική και τη διεθνή οικονομία.

 

Δεν είναι ακόμη ώρα για τοποθετήσεις -εκτός αν κάτι “καλό και χαμηλό” υπάρξει στις τράπεζες. Αν συμβεί θα το επισημάνουμε.

 

Καλό σας βράδυ.

 

(Διαβάζετε τις προδημοσιεύσεις που ήδη αρχίζουν και πυκνώνουν. Θα δημοσιεύαμε και τα στοιχεία για τα Αμοιβαία Κεφάλαια, αλλά ένα συγκεκριμένο, μας καθυστερεί και δε μπορούμε να ολοκληρώσουμε. Αναγκαστικά περιμένουμε.)

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text