Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Οι απόψεις μας για την πορεία της αγοράς, μέχρι τις δεύτερες εκλογές -εάν βέβαια υπάρξουν.

Οι απόψεις μας για την πορεία της αγοράς, μέχρι τις δεύτερες εκλογές -εάν βέβαια υπάρξουν.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η αγορά εξακολουθεί να παραμένει ήρεμη, περιμένοντας το αποτέλεσμα των εκλογών και έχοντας πάρει σαφή θέση υπέρ της νίκης του κυβερνώντος κόμματος, τουλάχιστον στις πρώτες εκλογές. Κατά την άποψή μας, το “παιχνίδι της αγοράς” θα “παιχτεί” στις δεύτερες εκλογές, αφού εκεί θα κριθεί το εάν θα έχουμε κυβέρνηση και τί κυβέρνηση θα είναι αυτή.

 

Πώς βλέπουμε την περίοδο μετά την Κυριακή 21 Μαΐου;

Εκτιμούμε ότι, στην περίπτωση που το εκλογικό αποτέλεσμα ικανοποιήσει την αγορά (σύμφωνα με την οπτική της αγοράς, ένα θετικό αποτέλεσμα θα είναι μία “καθαρή πρωτιά” του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας), τότε, η επόμενη εβδομάδα θα είναι ανοδική, καθώς οι επενδυτές (και οι κερδοσκόποι) θα παίρνουν θέσεις υπέρ της επικράτησης της ΝΔ και στις δεύτερες εκλογές. Ανάλογα με το αποτέλεσμα της εκλογής και του ενδεχόμενου να σχηματιστεί κυβέρνηση από τις πρώτες εκλογές, θα υπάρξουν διακυμάνσεις.

Κατά την άποψή μας, η “αγορά” δεν επιθυμεί το σχηματισμό κυβέρνησης από τις πρώτες εκλογές, προσβλέποντας σε μια μονοκομματική κυβέρνηση μετά τις δεύτερες εκλογές.

 

Συμπερασματικά, εκτιμούμε ότι οι πιθανότητες να σχηματιστεί νέο υψηλό έτους για το Γενικό Δείκτη, μετά τις (πρώτες) εκλογές, είναι αρκετά υψηλές και ότι, η αγορά θα παραμείνει ανοδική και για μεγάλο μέρος του Ιουνίου (προσοχή! ιστορικά, ο Ιούνιος είναι από τους πλέον πτωτικούς μήνες, αφού τότε αποκόπτονται πολλά μερίσματα). Εκτιμούμε ότι ο Γενικός Δείκτης, θα καταγράψει άνοδο και θα "εδραιωθεί" πάνω από τις 1.159 μονάδες.

Εκτιμούμε δε ότι, ακόμη και αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις μας για την πορεία της αγοράς, οι όγκοι των συναλλαγών δεν θα είναι ιδιαίτερα υψηλοί και συνεπώς, η οποιαδήποτε άνοδος δεν θα έχει ενθουσιασμό και ορμή και θα παραμένει επισφαλής μέχρι την Κυριακή των δεύτερων εκλογών. Θεωρούμε δε ότι, οι πιθανότητες ανόδου της αγοράς μετά και τις δεύτερες εκλογές (υπό την προϋπόθεση σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης) είνιαι επίσης υψηλές.

 

Μετά από τα παραπάνω, εκτιμούμε ότι η αύξηση των μετοχικών θέσεων είναι μία λογική κίνηση. Από την πλευρά μας, καθώς ήδη βρισκόμαστε στην αγορά με το σύνολο των κεφαλαίων μας, δε βλέπουμε λόγους για να αλλάξουμε πορεία ή ακόμη και να ανησυχήσουμε -βεβαίως πάντα υπάρχει το μέτωπο των αγορών του εξωτερικού.

Παράλληλα, προς το παρόν, δε βλέπουμε τους λόγους για να μεταβάλουμε κάποια θέση μας.

 

Αν έχουμε “σιωπήσει” για κάποιο διάστημα, αυτό οφείλεται στο ότι, εκμεταλλευόμαστε αυτό το διάστημα της σχετικής “απραξίας” της αγοράς και κάνουμε αρκετή δουλειά υποδομών. Από αύριο, θα αρχίζουμε να παρουσιάζουμε ολοκληρωμένα, τα αρχεία ανάλυσης των εταιριών, τα οποία θα αποτελούν ένα βασικό εργαλείο για όλους μας.

 

Καλό σας βράδυ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text