Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Δεν ανησυχούμε. Η αγορά έχει ήδη βρει το δρόμο της.

Δεν ανησυχούμε. Η αγορά έχει ήδη βρει το δρόμο της.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η προεκλογική απραξία στην αγορά, συνεχίζεται. Η αγορά εξακολουθεί να μην έχει ενδιαφέρον. Αν θυμάστε τις αρχικές “αγωνίες” που είχαμε, όταν προκηρύχθηκαν οι εκλογές, αυτά που συμβαίνουν σήμερα, είναι θετικά. Είναι θετικά, για δύο λόγους: α) Αποφεύγονται οι μεγάλες διακυμάνσεις που τελικά οδηγούν τους -περισσότερους- επενδυτές, σε ζημιές. β) Δείχνουν ότι, το πολιτικό ρίσκο είναι μειωμένο, κάτι που δε σημαίνει αυτόματα ότι η αγορά έχει “καταλήξει” στο ποιός θα κερδίσει τις εκλογές, αλλά στο ότι, τα συστημικά κόμματα, έχουν μία δεδομένη γραμμή για την οικονομία. Άλλωστε, διαπιστώσαμε ότι, καθ’ όλη τη διάρκεια του εκλογικού αγώνα, από κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα, δεν απειλήθηκε το οικονομικό status quo, ή ο τρόπος που δουλεύει η οικονομία. Και, όταν χθες, σε συνέντευξη του κ. Κατρούγκαλου, αναφέρθηκε ότι είναι πιθανό να επανέλθει η εισφορά του 20% στους ελεύθερους επαγγελματίες, ο Σύριζα, διέψευσε το ενδεχόμενο να συμβεί κάτι τέτοιο, ενώ οδήγησε τον κ. Κατρούγκαλο, εκτός εκλογικής μάχης. Όλα αυτά είναι θετικά.

 

Δε νομίζουμε ότι θα αλλάξει κάτι στην αυριανή συνεδρίαση. Προ ημερών, διατυπώσαμε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μας (εδώ, καθώς και σε προηγούμενα άρθρα). Θα περιμένουμε ως την Κυριακή για τα αποτελέσματα και ως τη  Δευτέρα, για να δούμε το πώς αντιδρά η αγορά. Σε κάθε περίπτωση, δεν ανησυχούμε. Η αγορά έχει ήδη βρει το δρόμο της.

 

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα τριμήνου των ΕΛΠΕ. Έχουμε κουραστεί να ψάχνουμε να βρούμε την αλήθεια, μέσα από τις παραποιήσεις, τις ωραιοποιήσεις και τις συγκρίσεις κατά το δοκούν. Συνιστούν μια τεράστια προσπάθεια να κρυφτεί η εταιρία πίσω από το δάκτυλό της και μια τεράστια προσπάθεια εξαπάτησης, λες και μπορεί να κρύψει την αλήθεια. Το τραγικό είναι ότι, τα “συγκρίσιμα” μπαίνουν στη μέση, μόνον όταν τα πράγματα δε πηγαίνουν καλά. Και βέβαια, αυτά τα τραγικά δελτία τύπου, τα αναπαράγουν τα μεγάλα sites. Η ουσία όμως είναι ότι, τα κέρδη του α’ τριμήνου, από € 346 εκατομμύρια, υποχώρησαν στα € 155 εκατομμύρια, δηλαδή μειώθηκαν κατά -55%.  Δείτε εδώ.

 

Διαβάστε ένα σύντομο “ρεπορτάζ” για τη σημερινή Γενική Συνέλευση της Παπουτσάνης, εδώ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text