Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Η αγορά κινείται με ηρεμία προς τις εκλογές

Η αγορά κινείται με ηρεμία προς τις εκλογές

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Καμία ιδιαίτερη εξέλιξη στη χρηματιστηριακή αγορά. Η σημερινή πτώση, μπορεί να θεωρηθεί ως “συνέχεια” της χθεσινής, ή και ως “σύμπλευση” με τις αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Εκτιμούμε ότι, η αγορά θα κινηθεί στο ίδιο μοτίβο μέχρι και τις εκλογές. Ως περισσότερο πιθανό, θεωρούμε, την Παρασκευή προ των εκλογών, ο Γενικός Δείκτης να βρεθεί λίγο ψηλότερα από το σημερινό κλείσιμο. Όμως, αυτό τελικά θα εξαρτηθεί από την πορεία -και πιθανές εκπλήξεις- της προεκλογικής περιόδου, αλλά και την πορεία των αγορών του εξωτερικού (κάτι, που προς το παρόν δε φαίνεται να επηρεάζει το ελληνικό Χρηματιστήριο, αλλά που όμως, θα έχει επίδραση, αν υπάρξει κάποιο σοβαρό πρόβλημα στις αγορές αυτές).

 

Ο σημερινός όγκος, φαίνεται υψηλός, αλλά είναι ο συνήθης όγκος που πραγματοποιείται κάθε 31η Μαΐου (και κάθε 30η Νοεμβρίου), λόγω των προσαρμογών που κάνουν διεθνή χαρτοφυλάκια που ακολουθούν διεθνείς δείκτες της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς. Ουδέν παράξενο.

 

Οι μετοχές, συνεχίζουν να προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα της αγοράς και συνεχίζονται πολλές αιφνίδιες άνοδοι. Όλες οι βάρκες ανεβαίνουν. Η διαδικασία αυτή είναι φυσιολογική, δεν εκπλήσσει και θα λέγαμε ότι επιβεβαιώνει το θετικό περιβάλλον και την ανοδική φάση της αγοράς.

 

Αντίθετα, μερικές μετοχές διορθώνουν, είτε με κάποια αφορμή (όπως η ΕΧΑΕ), είτε χωρίς αφορμή (όπως οι τράπεζες, ο ΦΡΛΚ και άλλες), καθώς τα κέρδη που έδωσαν αυτό το διάστημα είναι σημαντικά. Ας μην ανησυχούμε. Σύντομα, οι προηγούμενες υψηλές τιμές, θα επιτευχθούν και πάλι.

(Το χαρτοφυλάκιό μας σήμερα, υπήρξε θύμα αυτών των διορθώσεων, αφού υποχώρησε κατά -0,66%. Δείτε εδώ. Η πτώση συγκρατήθηκε από τη θεαματική άνοδο της ΜΟΤΟ, κατά 4,29%, στο € 3,65).

 

Ξεκίνησε η προδημοσίευση των άρθρων του τεύχους Νο 253. Δείτε εδώ. Το τεύχος, θα κυκλοφορήσει την Τρίτη 6 Ιουνίου - βλέπετε, παρεμβάλλεται το τριήμερο και οι γραφίστριές μας δεν εργάζονται. Όμως, δεν πειράζει. Αύριο και την Παρασκευή, θα προδημοσιευθεί μεγάλο μέρος της ύλης.


 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text