Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Ο κίνδυνος έχει αρχίσει να υποχωρεί - 7/10/2021

Ο κίνδυνος έχει αρχίσει να υποχωρεί - 7/10/2021

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Εκτιμούμε ότι ο κίνδυνος έχει αρχίσει να υποχωρεί, σε όλες τις αγορές. Οι θετικές εξελίξεις στην αμερικανική πολιτική (συμφωνία για τον ορισμό νέου ανώτατου επιπέδου για το αμερικανικό χρέος, θετικά βήματα για την ψήφιση του “πακέτου υποδομών” του προέδρου Μπάιντεν κλπ), σε συνδυασμό με τη διαφαινόμενη σταδιακή ρύθμιση στην αγορά του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, αλλά και την αντοχή που έχουν επιδείξει οι αγορές, οι οποίες υποστηρίζονται από ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης και ισχυρά επιχειρηματικά κέρδη, δίνουν ανάσα στις αγορές και απομακρύνουν τον κίνδυνο.

 

Θετικά κινήθηκε και η χρηματιστηριακή αγορά της Αθήνας, η οποία πέτυχε τη μεγαλύτερη άνοδό της από την 30/8/2021. Τα προβλήματα του “μικρού βάθος” και του “χαμηλού τζίρου” παραμένουν, όμως, αυτά θα λυθούν σταδιακά και σε βάθος χρόνου.

 

Το “απόλυτο σύστημα συναλλαγών”, λειτούργησε -για μία ακόμη φορά- εξαιρετικά, τόσο στην “παλαιά” έκδοσή του, όσο και μετά τη 2η τροποποίηση που ανακοινώσαμε και περιγράψαμε (δείτε εδώ και εδώ).
Μετά και τη σημερινή άνοδο, ο ΓΔ βρίσκεται στις 889,09 μονάδες και η καμπύλη του ΚΜΟ-200, στις 860,81 μονάδες και ανεβαίνει με ρυθμό 0,50 μονάδων την ημέρα. Η μεταξύ τους απόσταση βρίσκεται στο 3,18%. Ο “συναγερμός” (όπως τον ορίζουμε, όταν η διαφορά μεταξύ των δύο καμπυλών είναι μικρότερη του 5,0%) δεν έχει λήξει, όμως εκτιμούμε ότι τα πιο “δύσκολα” έχουν περάσει. Θα επανέλθουμε στο “απόλυτο σύστημα”, την ερχόμενη εβδομάδα, αφού θα έχει κυκλοφορήσει το τεύχος του Χ&Α.


Δείτε σχετικά με την παρουσίαση των προβλέψεων για τα αποτελέσματα των εισηγμένων εταιριών, στο καθημερινό δελτίο (εδώ).

Γιάννης Σιάτρας


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text